Ressourcer

Artikler

Om tilgivelse

Her finder du min artikel “tilgivelse i et personlighedspsykologisk perspektiv” bragt i magasinet “Psykologi & Information”, 2016.

Om Kontakt

Her finder du min artikel “kontakt  – at berøre og at blive berørt af hinanden” bragt i magasinet “Psykologi & Information”, 2016.

Pårørende til en person med bipolar lidelse

Som pårørende til en person med bipolar lidelse kan det være svært at forstå og forholde sig til de ændringer, der sker med ens nærmeste i de forskellige faser af sygdommen. Angst, usikkerhed, sorg, irritabilitet og afmagt er almindelige reaktioner.

Videoer

Denne video er fra vores informationsmøde om at være forældre til særligt sensitive børn, som blev afholdt online den 22.november 2023. 

Audio Guides:

Her kan du lytte til danske meditationer indtalt af andre dygtige fagpersoner

Guidninger med udgangspunkt i compassionfokuseret terapi (CFT) ved  psykolog Christina Schlander

Audio guides fra Center for Compassionfokuseret Terapi

 

 

 

En lille film om at gå i terapi

Her kan du se en fin lille animeret youtube-film, der giver en idé om, hvordan et compassionfokuseret terapiforløb kunne se ud:

Hjemmesider vedr. diverse diagnoser:

Til dig som pårørende:

Andre ressourcer

Du kan downloade gratis CFT arbejdsskemaer udviklet af psykolog Christine Schlander her.

 

Som supplement til psykologisk behandling

Jeg tror på, at ” det hele hænger sammen”, og at  det af og til være gavnligt at supplere psykologsamtaler med anden type af intervention. For mennesker, der døjer med træthed og humørsvingninger, kan det fx være værd at kaste det kærligt blik på sin livsstil ved en diætist. For andre, der  måske har det så dårligt, at det er svært at samle sig om den psykoterapeutiske samtale eller at få hverdagen til at hænge sammen, kan det være fornuftigt at gå til lægen og drøfte  mulighederne supplerende medicinsk behandling i en periode.

For mennesker, der måske har tendens til at være “oppe i hovedet” eller har fysiske stresssymptomer så som hovedpine, spændinger , søvnproblemer eller svimmelhed, kan det være hjælpsomt også at arbejde med kontakten til kroppen.  Det kan være gennem motion, massage, meditation eller anden kropsbehandling.